Beach days
Strendene i Kroatia er noe for seg selv. Krystallklart, rent, blått, god temperatur osvosv, elsker det. Både på fredag og lørdag tilbrakte vi store deler av dagen på strendene rundt i området. Vi prøvde også sånne vannaktiviteter(?), blant annet en stor tube haha. På torsdag kveld dro vi nok en gang på Old City Bar, og båndet enda bedre med kokken og servitøren. De var så søte, og delte så mye om seg selv, ga oss gratis shots, kaffe og en liten guidetur i området. Anbefaler alle glade folk til å dra på Old City Bar om dere er i Pula :-) 

Lørdag kveld var det jo avreise. Vi avsluttet dag i Kroatia med en liten bassengvisit før vi spiste middag på en kina-restaurant. Kommer til å savne dette stedet!


//Huset vårt<3<3<3

Takk for denne gang, Kroatia!

- Thea!

Pula


Onsdag: I dag var det slappe av-dag for en del av oss, men resten (vi barna + gutta) tok oss en tur ned på lokalstranda. På grunn av pålandsvinn var vannet mer "skittent" enn det det var på søndag. Jaja, vi fikk både solt oss og badet i noen timer før vi tok oss en pizza. Når vi kom hjem var det en kort tur i bassenget før vi ordnet oss til en "finere" restaurant rett ved her vi bor - Konoba Bar & Grill het den (?). Jeg bestilte en aaaltfor sterk pizza, Hannah fikk kjempemageknipe og måtte dra hjem og gutta var fortsatt mette etter pizzaen. Dermed ble det et ikke fullt så vellykket restaurantbesøk, menmen.


//lokalstranda


Torsdag: Siden været ikke var heelt på topp idag, tenkte vi (og resten av Istras befolkning) at det var en fin dag å tusle i Pula sentrum. Jeg fikk kjøpt meg en bikinitopp jeg siklet etter på mandagen, og var strålende fornøyd. Etter på satt vi oss på Old City Bar, igjen. Glade og fornøyde vi var, ble vi favorittkunden deres. Servitrisen kom bort til tanten min og sa "You are the coolest guests on this restaurant ever!". Det skjønte vi jo, alle rundt oss var potte sure... Uansett, vi storkoste oss. Hit må vi en gang til før vi reiser hjem. 


// Damene smaker på honning

 

- Thea!

Boat Trip


Pula sentrum -→ Rovinj → Lim fjord → Red Islands → Pula Sentrum

08:00 - Taxien står utenfor huset. Vi blir kjørt til Pula sentrum der vi møter en fin toetasjersbåt.

09:00 - Båten går fra land, og setter kursen mot Rovinj. Det er allerede over 30 grader i skyggen, og varmt på dekk. 

10.30 - Legger til kai i den romantiske byen, Rovinj. Vi finner oss et sted hvor vi spiser brunsj (jeg endte opp med pannekaker og is). Etterpå tusler vi over til halvøya der "gamlebyen" ligger. Her står de fargerike husene tett i tett rundt kirken på toppen. Selv om det var en fredlig atmosfære over byen, merket man at det var en del turister der. Når vi var ferdige i gamlebyen, gikk vi ned til et stort marked like ved havnen. Der fikk vi høre at temperatuen lå på rundt 40 grader i skyggen - det var ikke rart at svetten rant. 13:00 - Båten reiser fra Rovinj, og vi får servert lunch på dekk. Heldigvis hadde vi spist en del i Rovinj, for maten vi fikk servert ombord var ikke god. Burgeren vi hadde bestilt var en stusselig karbonade... Ikke så den særlig gjennomstekt ut heller. Uansett, nå satte vi kursen mot limfjorden. Det er det nærmeste kroatene kommer en fjord, og de er dermed veldig stolt av den. Jeg tror vi kjørte 8 km inn i fjorden og så blant annet en grotte (som du ser på bildet under). 

14:15 - Etter limfjorden, var neste stopp Red Island, og der fikk vi endelig bade. I krystallklart vann var det rene himmelen å få avkjølt seg. Vi lå å plasket i vannet i 90 minutter tror jeg før vi dro på en bar, Captain Club, og fikk oss en sommerdrink. 
16:45 - Tid for å dra hjem. Innsmurt i saltvann sovnet jeg store deler av turen tilbake til Pula sentrum. 

18:30 - Ankom Pula

19:30 - Tilbake til huset, rett i bassenget. Vi avsluttet dagen med noen runder elektronisk dart.

 

- Thea!

Kroatia 2015


Ååh, deilig å være tilbake i syden. Lørdag kveld reiste vi ned til Pula i Kroatia, og ble ønsket velkommen til leiehuset vårt, Villa Pina, av Kroatias Barbie og Ken - to superhyggelige kroatere. Huset er utrolig stort, og har utrolig mange "husaktiviteter" (bordtennis, fotballspill, billiard, dart osvosv...). Den første kvelden gjorde vi ikke annet enn å pakke ut og legge oss-

Søndag: Dagen startet med en liten dukkert i bassenget, før vi beveget oss ned mot stranda. Vi tok en drikkepause på en bar med utsikt over havnen, på vei mot stranda. Svette og klare for et havbad gikk vi etterhvert videre ned til stranda. Krystallklart vann, hvite steiner og masse moro vannaktiviteter. Fikk ikke tatt noen bilder på stranda, men blir en tur dit til snart. Etter flere timer i havet, spiste vi pizza ute før vi dro hjem til spill og basseng. 


// båthavnen ved baren/stranda

Mandag: Enda varmere enn i går. I dag gikk turen til Pula sentrum. Med "bare" 35 grader i skyggen var vi nesten smeltet bort før vi kom inn til sentrum. Da vi kom frem, slukket vi tørsten, før vi tittet i noen butikker osv. Etter lunch og et par drinker på "old city bar", fant vi veien til amfiteateret (????). En ruin fra gladiatorenes tid, tror jeg. Etter en tur innom der, tok vi taxi hjem. Da var det deilig med basseng! Kvelden avsluttet vi med dart (Jeg vant!).//Endelig i Pula sentrum

// hele fammen på plass på "Old city bar"


// amfiteateret og festningen

Peace Out

- Thea!

Les mer i arkivet » Juli 2015 » Mars 2015 » Desember 2014


Hei på deg! Dette er en reiseblogg hvor jeg skriver og legger ut bilder fra mine reiser. Håper du liker den :-) #wanderlust

For kontakt:
theag@hotmail.comhits