Berlin 2015


Nytt år, nye reiser...

I februar satt jeg på flyet på vei til Berlin, med alle de andre på klassetrinnet. Vi hadde 5 dager foran oss i Tyskland, og planen var fullpakket. Vi hadde heldigvis fritid allerede fra 16.00 senest, men da sto shopping og mat på planen. 

Mandag: Vi møtes på Gardermoen kjempetidlig, og lander på tysk jord rundt 10-11tida. Vi busset til hotellet vi skulle bo på - Aletto Kudamm Hostel & Hotel - et helt greit hotell. Jeg delte rom med 3 venninner, Monica, Cecilie og Tine. Etter å ha lagt fra oss bagasjen dro vi for å se på Berlinmuren. Etterpå dro vi ut å spiste på Vapiano, før vi koste oss med folka på hotellet om kvelden.

 

Tirsdag: I dag startet vi med å besøke Hohenscönhausen, et statsfengsel fra andre verdenskrig(?). For min del var det ikke veldig spennende, men det var verdt en tur innom. Etter museumsbesøket fikk vi en liten tur hjemom, før det var ut igjen. Alle rommene deltok i et rebusløp, hvor vi skulle ta bilder ved severdigheter og kjente bygninger rundt om i Berlin. Egentlig var det en koselig tur, sett bort i fra at vi roomies'ene var litt småirriterte på hverandre. Vi endte opp på Hard Rock Cafe med god mat, god drikke og god stemning. Tror vi også var innom en fancy asian restaurant den kvelden også. 
Onsdag: I dag var det to museum som sto på lista. Monica, Cecilie og jeg synes det var litt i overkant, så vi valgte å erstatte det ene museumet med shopping. Etter en liten shoppingtur var vi klare for teknisk museum. Der virret vi rundt i et par timer før vi dro ut å spiste. Maten på den restauranten falt ikke helt i smak, så jentene i klassen bestemte oss for å ta en tur videre ut. Vi endte opp på en shizabar (?), hvir vi ble servert gode drinker og vannpipe. Stemningen var helt klart på topp, men senere utpå kvelden kom det noen partypoopers som snudde litt av hvert på hodet... 

Torsdag: Den siste hele dagen! VI startet dagen med en herlig kake og kaffe-frokost på Starbucks, og et panoramamuseum jeg ikke skjønte stort mye av. Etterpå var det fritid, og jeg fikk svidd av resten av pengene mine. Endte opp med å spise både lunch og middag på vapiano, før vi tuslet jeg og koste oss på hotellrommet med musikk og ..pakking..Fredag: avreiseeee og hjem til vinterferie. 

 

- Thea!

London'14


Hellå... For å piffe opp julestemningen og gjøre unna litt juleshopping tok vi oss en tur til London for andre gang i år. Vi dro en langhelg, torsdag-søndag, og dette var kanskje min mest uheldige ferie så langt. Jeg ble syk, og jeg har ikke vært syk på flere år. Klarte igjen å glemme speilrefleksen, så blebaremobilbilder, igjen.
 

Torsdagen dro vi til flyplassen rett etter skolen. Jeg merket på flybussen på vei til Gardermoen at jeg var kvalm, men tenkte det var reisesyke. Da vi kom på flyplassen ble jeg bare enda kvalmere, og med en gang vi hadde lettet med flyet spydde jeg spyposen full. Og om ikke det var nok så kastet jeg jammen meg opp igjen når vi var halvveis. Flyvertinnene løp opp og ned midtgangen og hentet nye poser da magen min bestemte seg for å tømme alt. Som en fin avslutning på flyturen spydde jeg med engang vi landet på rullebanen, bare for å forsikre meg om at det var tomt i magen min. Super flytur altså.. Da vi kom til leiligheten vi leide sovna jeg i senga med ytterklærne på, på et blunk. 


Fredag var jeg fortsatt ikke i form, men ble en tur på westfield allikevel. Måtte få kjøpt noen julegaver. Westfield var kjempefint pynta til jul, og jeg synes det senteret er skikkelig koselig. Har vært der tre ganger på forskjellige tider og det er liksom aldri stappa, selv om de har alle favorittbutikkene. Ettersom jeg følte meg litt bedre utover dagen, ble jeg med på Balans. En livlig restaurant, der hele bemanningen er homofile og kjempekoselige. I dag var også christmas sweater-dagen, og omrking oss var alle pyntet opp i skikkelig (stygge) julegensere. Haha!

Lørdagen var jeg fortsatt litt ør. Mens gutta dro på fotballkamp, tok vi jentene turen ned tivoliet/julemarkedet og oxford street og handlet inn det siste. Det var HELT kaos og stappfullt. Noe som ikke falt i smak hos meg når jeg ikke følte meg helt bra. Da vi knapt klarte å røre oss inne på butikkene lenger, fordi halve verdens befolkning bestemte seg for å ta turen inn på butikkene vi var på, tok vi taxi ned til Kensington Road(?). Her var det mye færre, og bedre. Etter en liten pre-middag der, dro vi til en italiensk restaurant (ask) og møtte hele storfæmmen. Der spiste og drakk vi oss mette.

Søndagen sto vi opp tidlig og dro hjem... Turen var egentlig kjempefin, om jeg bare hadde vært frisk :-)

- Thea

Les mer i arkivet » Mars 2015 » Desember 2014 » Oktober 2014


Hei på deg! Dette er en reiseblogg hvor jeg skriver og legger ut bilder fra mine reiser. Håper du liker den :-) #wanderlust

For kontakt:
theag@hotmail.comhits